Home » Broekvelder van de Week: Maico du Chatinier

Broekvelder van de Week: Maico du Chatinier

Door Beheerder | 21 oktober 2021 | Broekvelder van de week

Afgelopen zaterdag 23 oktober 2021 zat het venijn in de staart, want de 1-1 eindstand tegen Siveo’60 kwam pas in blessuretijd tot stand. Had de scheidsrechter vijf minuten voor tijd met 0-0 afgefloten hadden we tevreden geweest maar nu voelt dit toch als een kater, zo verwoordde Tygo Zwaan het na afloop.

Die kater voelde de Broekvelder van de Week nog wel het meest, want hij pakte werkelijk alle ballen die op goal kwamen: keeper Maico du Chatinier. Ons enthousiaste publiek liet dit ook hoorbaar merken en ook de vele stemmen bij Siederik Berends waren overduidelijk dat Maico de Broekvelder van de Week ging worden.

Maico groeit echt letterlijk in het seizoen en na de drie gestopte strafschoppen tegen Strijen was hij ook afgelopen zaterdag duidelijk de baas in het eigen strafschopgebied. De teleurstelling over  de late 1-1 van Siveo’60 was dan ook duidelijk merkbaar en dit verdiende Maico zeker niet. In dat opzicht had voor Maico de 0-0 een mooier resultaat geweest, maar dat hij belangrijk was voor Rohda’76 daar was vriend en vijand het over eens net als dat beide ploegen met ieder één punt naar de kleedkamer gingen.

Een speciale vermelding deze week ook voor Renaldo van Poelgeest die na de wedstrijd van het tweede op de bank kwam zitten als reservekeeper.  Door de onverwachte en onvoorziene afwezigheid van onze verzorger Rolf  Kerkman, nam Renaldo zowel de taak als reservekeeper als verzorger op zich. Dat was super fijn.