0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 heeft na jaren weer een echt vrouwenteam

Rohda’76 heeft na jaren weer een echt vrouwenteam

Door Ad van den Herik | 24 oktober 2021 | Nieuws

Na jaren van afwezigheid heeft Rohda’76 weer een echt vrouwenteam. Een enthousiast en gedreven team dat de ambitie heeft om kampioen te worden. Ook het bestuur van Rohda’76 is blij en trots dat er weer een damesteam is. ,,Vrouwenvoetbal zorgt voor verbreding en verbinding binnen de vereniging”, vertelt voorzitter Arjan Griffioen.

Hoewel de Vrouwen 1 al een paar competitiewedstrijden heeft gespeeld, is het team afgelopen zaterdag officieel van start gegaan. De dames kregen die dag dankzij sponsor FlexxInvestments een nieuw tenue en zijn klaar voor het komend seizoen. ,,We gaan voor het kampioenschap”, vertelt middenveldster Nathalie Mattiesing. ,,We zijn best fanatiek en tegelijkertijd is het heel gezellig. De derde helft hoort er bij ons ook echt bij. We zijn een echt vriendenteam dat wil doorpakken en wil winnen.”

Vriendinnen
De Vrouwen 1 bestaat uit speelsters die eerder zaalvoetbalden bij Rohda’76 en vriendinnen die de MO-19 waren ontgroeid. Mattiesing: “We hadden het idee om samen het veld op te gaan, maar in eerste instantie waren we met tien, net te weinig. Al snel kwamen er meer vrouwen bij. Inmiddels zijn we met 21; we zoeken alleen nog een tweede keepster.”

Gezelligheid
De dames trainen twee keer per week onder leiding van Mehdi en spelen elke zaterdag een wedstrijd tegen een ander damesteam uit de regio. Ze zijn ingedeeld in de vierde klasse D. De eerste wedstrijd tegen Cabauw VR1 uit won het team met 9-1, de VR2 van Zevenhoven was helaas te sterk (1-6), maar de wedstrijd tegen VR1 van Groeneweg wonnen de Bodegraafse dames met een mooie 7-4. De eerstvolgende wedstrijd is tegen Stolwijk uit. ,,Wij hebben ontzettend veel zin in het seizoen. We krijgen ook allemaal goede reacties. Veel mensen bij Rohda’76 zijn blij dat er eindelijk een vrouwenteam is. Dat zorgt voor meer gezelligheid en diversiteit op de club. Zelf merk ik dat ik nu ook veel meer betrokken ben bij Rohda’76 dan toen ik nog zaalvoetbalde”, vertelt Mattiesing.

Verbinding
Ook Arjan Griffioen, voorzitter van Rohda’76 is blij dat zijn club weer een vrouwenteam heeft: ,,Vrouwenvoetbal zorgt voor verbreding en verbinding binnen de vereniging. Vrouwen 1 geeft een mooie invulling aan lopende zaken in het vrijwilligerswerk en zorgt voor een andere dynamiek binnen de club. Bovendien vinden we het als vereniging belangrijk een voorbeeld te hebben voor jongere meisjes die in de juniorenteams zitten. Vrouwen 1 is daarmee dat voorbeeld.”


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie