Home » Rohda’76 laat het lelijk afweten

Rohda’76 laat het lelijk afweten

Door Ad van den Herik | 3 oktober 2021 | Nieuws

In de thuiswedstrijd tegen een gedisciplineerd spelend Nicolaas Boys had Rohda’76 weinig in te brengen. De Bodegravers wisten zelf nauwelijks voor enig gevaar te zorgen en verloren verdiend met 0-3.

De basis van die nederlaag lag volgens trainer Arjen Linstra in de eerste helft. Toen ontbrak het zijn ploeg aan voldoende inzet en beleving. ,,Daar ben ik wel van geschrokken,’’ foeterde de coach na afloop. Nicolaas Boys, dat dit seizoen overstapte van de zondag 3e klas naar de zaterdag 4e klas, profiteerde al binnen een kwartier van de ondermaatse wedstrijdinstelling bij de blauwhemden: 0-1.

Achter de feiten
Na rust eenzelfde spelbeeld. Rohda’76 drong nu wel iets meer aan, maar kon aanvallend geen vuist maken. ,,Gelukkig was er de tweede helft meer beleving, maar dan loop je achter de feiten aan en profiteerde Nicolaas Boys handig van de ruimte die we boden,’’ constateerde Linstra. De bezoekers lieten keeper Maico du Chatinier in de slotfase nog twee keer kansloos.
Komende zaterdag 9 oktober speelt Rohda’76 weer thuis. Dan komt het nog eveneens puntloze Sportief naar Bodegraven. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Foto-onderschrift: Pim de Visser (l) en Esli Westmaas proberen gevaar te stichten. Foto Don van der Meer.