0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Trots

Trots

Door Ad van den Herik | 10 oktober 2021 | Nieuws

Na een week rust mag de MO17 weer aantreden. Tegen de meiden van RVC, dus dat is toch bijna een derby. Zij spelen in blauw, Rohda trekt als thuisploeg daarom het rode tenue aan. Na een beetje een aftastend begin breekt aanvoerster Sam de ban: ze krult een corner met een mooie boog in één keer het doel in! De 1-0 staat. En we blijven in de aanval. Wende levert een lekker schot, dat de Reeuwijkse keeper keert. Even later wordt Tessel getackled in het 16m-gebied, waardoor Rohda een penalty krijgt. Sam neemt hem rustig, schiet hem laag over de grond in de hoek: 2-0! De Rohda meiden blijven druk uitoefenen. Weer een mooi schot op doel van Wende, net naast. Een corner voor Rohda, waar de keeper nu wel precies bij kan. Dan volgt een voorzet van Sam op Joanne – die scoort de 3-0. Op een volgende corner geeft Kyra een hard schot op het doel, dat helaas over gaat. Even later geeft Kyra een mooie pass op Tessel, die de bal voor zet op Joanne die hem helaas mist. Ondertussen blijft de verdediging ook alert. Als RVC de kans krijgt, wordt de aanval goed opgevangen door onze meiden. Zo zorgt Silvana een paar keer voor een goede verdedigende actie en blokt ook Emma de kansen voor RVC af. En Maaike doet als keepster ook weer een goede redding. Aan de andere kant krijgt Kyra weer een kans met een schot op doel. Eerst schiet ze weer op de lat, maar de volgende poging is even later meer succesvol. Dan schiet ze op de keeper die de bal niet klemvast heeft. Ze laat hem los en dat straft Joanne direct af: ze legt de bal in het doel en tekent zo voor de 4-0.

Vlak na rust schiet Kyra de 5-0 er in, na een leuk 1-2tje met Tessel. Uit een corner scoort Anouk V – reuzeblij – de 6-0. Als verdedigster geen alledaagse zaak, dus dat mag extra gevierd worden. Op de momenten dat RVC er wel doorheen komt, maakt onze verdediging het ze moeilijk. Wende. Lois, Sil en Anouk staan vaak meteen weer aan de basis voor een aanvallende actie. Met Emma en Florine op het middenveld en Sam als spelverdeelster er tussenin. Kyra en Joanne weten elkaar voorin goed te vinden, en ook Tessel zorgt voor de nodige assists en doelpogingen. Ondertussen valt er toch een tegendoelpunt, de 6-1. Dat zet onze meiden weer helemaal op scherp, de focus komt weer terug. Er volgt weer een prachtige aanval van Rohda, Sam schiet van afstand maar de bal verdwijnt net boven de kruising het achterland in. Dat maakt ze goed na een uittrap van de keeper van RVC; Sam onderschept die en schiet de bal in het doel: 7-1. Een paar minuten later laat ook Joanne heel nonchalant het net weer trillen: 8-1. Om het af te ronden scoort Tessel het laatste doelpunt en besluit daarmee de wedstrijd op 9-1. “Een mooi eindresultaat,” zegt coach Mehdi. “Maar ik ben nog trotser op het team vanwege de manier van voetballen: veel samenspel, prachtig aanvalswerk. Trots op allemaal!”


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie