Broekvelder van de week

Door Ad van den Herik | 8 november 2021 | Broekvelder van de week

Zaterdag 24 september 2022: Jeroen Schouten

Broekvelder van de Week

Terug van weggeweest: de ‘Broekvelder van de week’.  Een eervolle onderscheiding voor een selectiespeler die tijdens de wedstrijd op positieve wijze opviel of opvallend heeft gepresteerd. Een wekelijkse rubriek op initiatief van trainer Arjen Linstra.

Derby 2e elftal
De zaterdagochtend van 24 september 2022 begon bij het 2e elftal dat aantrad tegen buurman ESTO 2. De eerst helft werd Rohda’76 van het kastje naar de muur gespeeld. Maar was daar altijd weer Jan Geert van Asselt. De naar Rohda’76 teruggekeerde keeper hield Rohda’76 met spectaculaire reddingen in de wedstrijd.

Passie en lef
De tweede helft was een legendarische. Al snel scoorde Joppe de onverdiende gelijkmaker. Hierna was het onze ‘Tinus’, ofwel Martijn, die een wereldgoal maakte vanaf de eigen helft. Daarna draaide Sam Bottenberg, nieuwkomer in de selectie, een vrije trap binnen: 3-1. ESTO de spanning terugbracht tot 3-2, waarna Lars van de Lugt de wedstrijd in het slot gooide: 4-2. De strijd en passie was geweldig om te zien bij het 2e elftal. Deze jongens verdienen meer publiek want deze 2de helft was geweldig om te zien. Daarna naar het vlaggenschip uit bij de gedoodverfde titelkandidaat SCH’44 uit Harmelen. Zij hadden een goed voorbeeld gezien van het 2e elftal en speelde ook met veel passie en lef waardoor SCH’44 een beetje overdonderd werd.

Jeroen Schouten
De Broekvelder van de week sleurde, maakte veel vuile meters, gaf goed druk op de verdediging van SCH’44 en tekende uiteindelijk ook voor de goal aan namelijk Jeroen Schouten.
Eerlijk is eerlijk het collectief daar draait het uiteindelijk om en iedere speler van Rohda’76 kwam met een doel naar Harmelen en dat was met een resultaat terug gaan naar ‘Boreft’. Dat hebben de mannen uitstekend gedaan.