0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Kan Rohda’76 bekerstunt tegen ARC herhalen?

Kan Rohda’76 bekerstunt tegen ARC herhalen?

Door Ad van den Herik | 1 november 2021 | Nieuws

Op dinsdag 1 september 1987 schreef Rohda’76 geschiedenis door ARC voor de beker omver te kegelen. Op dinsdag 9 november treffen de twee ploegen elkaar weer voor de tweede ronde van de KNVB-beker. Kan Rohda’76 de bekerstunt van 34 jaar geleden nog een keer herhalen?

Opportunistisch
In het seizoen 1987-1988 maakte Rohda’76 furore in de strijd om de KNVB-beker in het district West-II. In die tijd waren er nog geen poulewedstrijden en startte iedere club met de zogenaamde knock-outfase. ,,In de eerste twee ronden schakelden we Nieuwkoop (5-1) en Nicolaas Boys (3-0) uit,’’ herinnert toenmalig Rohda’76-trainer Ad van den Herik zich nog. ,,Daarna lootten we ARC, een vierdeklasser uit tegen een eersteklasser. We speelden heel opportunistisch met Kees de Jong als vrije verdediger vaak voor zijn laatste linie. Vooral in de eerste helft kreeg ARC totaal geen vat op onze speelwijze.’’

Onderschat
Het werd uiteindelijk 3-3 waarna penalty’s de beslissing moesten brengen. Daarin leek Rohda’76 in het nadeel, omdat keeper Ton van Leeuwen tijdens de wedstrijd uitviel met een schouderblessure. Veldspeler Joost de Bruijn nam zijn plek in onder de lat en keerde onder andere een elfmeter trap van toenmalig ARC’er Hans Wouter Valk. Juist ja, het huidig lid van de technische commissie van Rohda’76 en vader van eerste elftalspeler Niels. ,,Als eersteklasser mag je natuurlijk nooit door een vierdeklasser worden uitgeschakeld. Wij hebben Rohda duidelijk onderschat,’’ vertrouwde Valk de sportredactie van dagblad Rijn en Gouwe (het huidige Algemeen Dagblad Groene Hart) daags na de uitschakeling toe.

‘Oude’ bekenden
Na de eliminatie van ARC reeg Rohda’76 ook Scheveningen (1-2) aan de zegekar om uiteindelijk door Rijnsburgse Boys (0-3) uit het toernooi te worden gewipt. ,,Voor de spelers, begeleiders en de club was het bekeravontuur een mooie ervaring en een zoete herinnering,’’ kijkt Van den Herik terug op die periode.
De bekerwedstrijd Rohda’76 – ARC wordt ook een weerzien van ‘oude’ bekenden. De ARC’ers Luuk Samson en Arjan Ouwendijk begonnen hun carrière in de jeugd van Rohda’76, terwijl de Rohda’76-spelers Maico du Chatinier, Pim de Visser, Niels Valk, aanvoerder Mitchell van Waveren en Wessel Sterk in het verleden het roodzwarte shirt om de schouders droegen. En Rohda’s huidige teammanager Michel du Chatinier diende ARC in het verleden als vrijwilliger.
Dinsdag 9 november om 20.15 uur op sportpark De Broekvelden, Broekveldselaan 2 in Bodegraven: Rohda’76 -ARC.


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie