Home » Nieuwkoop uit, altijd lastig

Nieuwkoop uit, altijd lastig

Door Ad van den Herik | 7 november 2021 | Nieuws

De meiden van de MO17 hebben het druk deze zaterdag. Sophie, Wende, AnoukvD en Joanne helpen in de vroege ochtend de pupillen door twee wedstrijden te fluiten. AnoukvD gaat vervolgens mee met de MO15 om hen in het veld te helpen. Ook de JO16-2 heeft te weinig spelers, de reden waarom Maaike, Tessel en AnoukV bij hen op de bank – en in het veld – aanschuiven. En dan moet de eigen wedstrijd – tegen koploper Nieuwkoop – nog beginnen.

Wij krijgen zelf hulp van Tamar en Tessa, want het wordt ongetwijfeld een pittige wedstrijd waar we op en top moeten zijn. Helaas verloopt de eerste helft lichtelijk chaotisch. De opperste concentratie die nodig is om deze wedstrijd naar onze hand te zetten, ontbreekt. We krijgen best kansen, maar het lukt niet om ze te verzilveren. Nieuwkoop scoort dan ook de 1-0. Tien minuten later zorgen Kyra en Sophie met goed samenspel voor de 1-1. Kyra scoort hem. Helaas gaat Nieuwkoop er vrij snel weer overheen, waardoor we met een 2-1 achterstand gaan rusten.

Na de rust scoort Nieuwkoop vanuit een rommelige situatie na een vrije trap de 3-1. Er is nu zeker meer focus dan de eerste helft, maar nog steeds is het heel hard werken. Het is dan ook een spannende pot voetbal, die gelijk op gaat. Wij hebben meer balbezit, maar het afmaken is toch lastig. Met mooi samenspel vanuit Emma naar Sophie naar Sam en weer terug naar Sophie valt dan eindelijk de aansluitingstreffer, 3-2. Er wordt extra druk gezet en hard gewerkt. Toch scoren niet de Rohdameiden, maar maakt Nieuwkoop juist de 4-2. Dat is uiteindelijk ook de eindstand. Volgens de Nieuwkoopse coach ‘kwamen zij goed weg’. Dat vinden wij ook, natuurlijk. Jammer van deze uitslag, maar zeker de tweede helft is er goed gespeeld!