Ook De Rijnstreek moet eraan geloven

Door Ad van den Herik | 12 december 2021 | Nieuws

Na wat onduidelijkheid ziet het er naar uit dat de MO17 vandaag toch echt de laatste competitiewedstrijd van 2021 speelt. Tegen buur Rijnstreek. Met het hele team stappen we op de fiets omdat dat wel zo snel is, en we dan niet afhankelijk zijn van chauffeurs. Gelukkig is het droog, er schijnt zelfs een zonnetje!

Zenuwachtig
De wedstrijd begint wat gespannen. Allebei de teams zijn zenuwachtig, willen geen slecht figuur slaan bij de buren… Dat resulteert in paniekerig voetbal, slordig, gestrest. Een snel eerste doelpunt, van Joanne, zorgt toch nog niet voor wat meer rust. Het blijft rommelig. Al met al komt Rohda die eerste helft met een prima resultaat door, want met de rust staat het 0-3, maar toch zijn we niet tevreden. De meiden zeggen het zelf in de kleedkamer: meer rust, meer focus. Dat is inderdaad precies wat ontbreekt.

Klasse hoger
Daar wordt in de tweede helft aan gewerkt.  Ook dan scoren de meiden drie keer, maar het oogt allemaal verzorgder. De doelpunten kwamen vandaag van Joanne (2x), Kyra (2x), Tessel en Sophie. Na afloop zijn de meiden – en de coach – dan ook hartstikke tevreden. We hebben een hele leuke competitie gespeeld. Jammer genoeg heeft de tegenstander van volgende week zich teruggetrokken en spelen we niet de volledige competitie uit. Vandaag staan we nog een paar uurtjes bovenaan in de ranglijst. Uiteindelijk gaan we na volgende week eindigen op een 2e of 3e plek. Het ziet er naar uit dat we na de winterstop een klasse hoger gaan spelen!