0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Perfecte herstart MO17

Perfecte herstart MO17

Door Ad van den Herik | 21 februari 2022 | Nieuws

Eindelijk mag de MO17 weer de wei in! Na een wel hele lange winterstop beginnen de meiden van de MO17 de voorjaarscompetitie tegen de meiden van de Alphense Boys.

De opdracht van coach Caroline: let op, wees scherp, vanaf de allereerste seconde! Dat is niet tegen dovemans oren gezegd; de bal koerst direct naar voor. Op aangeven van Anouk vD maken Rolinde en Joanne een actie en maakt Sophie hem af. Zo staat Rohda in de allereerste minuut al met 0-1 voor! Dat is lekker, in een wedstrijd met twee teams die vervolgens een beetje gelijk op gaan. Door die eerste goal spelen onze meiden wel een stuk vrijer, en dat loont. Op een kwart van de wedstrijd ruikt Joanne haar kans – ze prikt de bal in de korte hoek en daar is de 0-2. Rohda blijft enthousiast en vol zelfvertrouwen. Het blijft dus lekker gaan, terwijl de dames van Alphense Boys duidelijk wat ontmoedigd raken. Dat wordt niet beter als Sophie vlak voor rust uit een rommelige situatie de bal nog eens in het net frummelt: met 0-3 zoeken we de kleedkamer op. Daar worden complimenten uitgedeeld. De verdediging houdt de boel goed dicht; de snelle vrouwen bij de tegenstander worden onschadelijk gemaakt, en voorin wordt er lekker samengespeeld.

Rolinde time
Zo begint de tweede helft als een fijne voortzetting van de wedstrijd. De defensie, met Anouk V en Tamar in het midden en Esther en Tessel op de flanken, houdt de aanval van Alphense Boys goed in de tang. Maaike is een zekere sluitpost op doel. Halverwege de tweede helft is het plotseling Rolinde time: Het start met een hele mooie actie van Sophie, die Rolinde beheerst afmaakt: 0-4. Een minuut later: via Melissa en Joanne scoort Rolinde nog eens: 0-5. En direct daarna onderschept Anouk vD de bal, zet hem door naar Joanne die een passje geeft aan Rolinde. En weer maakt zij hem af: 0-6! De wedstrijd wordt rustig uitgespeeld.
Een gedesillusioneerd team van AB-meiden laten we achter, maar voor Rohda MO17 is dit een perfecte herstart van de competitie. Zoals Joanne later thuis vertelt: “Ik was het even vergeten, maar wedstrijden zijn zo leuk!”


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie