0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 bedwingt koploper Zwammerdam

Rohda’76 bedwingt koploper Zwammerdam

Door Ad van den Herik | 26 februari 2022 | Nieuws

Onder een kietelend voorjaarszonnetje hield Rohda’76 in de derby met koploper Zwammerdam een punt over: 1-1. ,,We hebben twee punten verloren,’’ meende Arjen Linstra na afloop. De trainer doelde op de twee afgekeurde doelpunten na rust en de kopbal op de lat van Steven Holthuijsen.

Overigens bekende Linstra wel ruiterlijk dat de gasten makkelijker combineerden dan zijn eigen ploeg. In de eerste helft toonden de bezoekers zich de bovenliggende partij en wonnen op de hobbelige grasmat van het tweede veld (het hoofdveld was afgekeurd) veelal ook de persoonlijke duels. Toch leidde het overwicht van de koploper nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Sterker nog, de grootste mogelijkheid was voor de thuisclub. Rick Vogels kreeg al na tien minuten vrije doorgang, maar de Damse doelman Chris van Riessen redde knap.

Betere kansen
Na rust kreeg Rohda’76 meer vat op de tegenstander. Dat resulteerde na bijna een uur spelen in de openingstreffer. De strakke voorzet van de nijvere Rick Vogels bereikte Jorg Schreuder die van dichtbij binnenschoot: 1-1. Al een minuut later verstomde de vreugde in het Bodegraafse kamp toen oud-Rohda’76-speler Jordi de Groot keeper Maico Du Chatinier het nakijken gaf: 1-1.
In het laatste half uur waren de betere kansen voor Rohda’76, al mocht de thuisclub niet mopperen toen Zwammerdam in de achtste minuut van de blessuretijd rakelings naast kopte.

Foto 1: Jorg Schreuder juicht na zijn openingstreffer. Foto Don van der Meer
Foto 2: Pim de Visser scoort de 2-1, maar zijn doelpunt werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Foto Don van der Meer


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie