Home » Hattrick van Sophie

Hattrick van Sophie

Door Ad van den Herik | 13 maart 2022 | Nieuws

De meiden O17 spelen op deze prachtige lentedag tegen Floreant. Zoals wel eens vaker voorkomt, maken we een valse start. Niet meteen scherp, waardoor Floreant in de eerste minuut direct de bal met een prachtige lob over Maaike heen in het doel legt. Dat is balen, zo kijken we meteen al tegen een achterstand aan. In het veld blijken we toch wel sterker. Binnen tien minuten neemt Tessel de bal vanuit een ingooi die doorgetikt wordt in één keer op haar slof, hard over de keepster van Floreant heen. Helaas wordt dit doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Maar het geeft de meiden moed: het blijft wat onrustig spel, maar de kansen zijn er wel. Even later bevestigen Joanne en Sophie dit: met een mooie combinatie wordt het eerste doelpunt geteld en staan we gelijk. Tien minuten later volgt nummer twee: Sophie heeft de bal, blijft cool, tikt opzij, legt rustig aan en scoort de 2-1! Gevolgd door nog een prachtige actie waarbij ze scoort met een onhoudbare curvebal: 3-1. Een beetje jammer dat Rohda te weinig gebruik maakt van de eigen kracht: het goede samenspel. In de tweede helft komt dat wel wat meer terug, maar de meiden moeten onnodig veel strijd leveren voor de bal. Dat kost te veel energie.

Floreant weet nog een keer te scoren met eenzelfde boogballetje waar ze mee starten. Het is voor hen niet genoeg: vanwege de hattrick van Sophie in de eerste helft blijven de drie punten fijn op sportcomplex Broekvelden!