0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Meer lucht voor Rohda’76

Meer lucht voor Rohda’76

Door Ad van den Herik | 17 april 2022 | Nieuws

Dankzij een klinkende 5-1 overwinning op Kamerik heeft Rohda’76 wat afstand genomen van de onderste vier plekken die aan het einde van het seizoen degradatie naar de vijfde klas betekenen.

De overwinning kreeg al in de derde minuut gestalte toen Daniel Poot een voorzet van Pim de Visser achter doelman Daan van Dijk frommelde: 1-0. Bij rust had het team van Arjen Linstra al ruim afstand kunnen nemen, maar halverwege de wedstrijd stond het ‘slechts’ 3-0. Na ruim een half uur poeierde De Visser met links raak en net voor de rust had Rick Vogels de hoek voor het uitzoeken toen de Kamerik-defensie hem geen strobreed in de weg legde: 3-0.
In de tweede helft maakte De Visser met zijn tweede van de middag aan alle onzekerheid een einde door na een imposante solo koelbloedig de 4-0 op het scorebord te prikken. Even later strafte Rafaël Harmusial een onachtzaamheid in de Rohda’76-verdediging beheerst af: 4-1.

16-jarige debutant
Tenslotte bepaalde captain Mitchell van Waveren vanaf de penaltystip de eindstand op 5-1, nadat invaller Anwar Boussajra binnen de beruchte lijnen was gevloerd. Trainer Linstra benutte maar liefst vijf van zijn wissels, waaronder de 16-jarige Guus Plomp. De speler van JO17 kwam tien minuten voor tijd binnen de lijnen en was direct twee keer dicht bij een treffer.

Dorpsderby
Komende zaterdag 23 april gaat Rohda’76 op bezoek bij buur Bodegraven. Eerder dit seizoen gingen de roodhemden met de volle buit (0-1) aan de haal. De belangen zijn op voorhand helder: Bodegraven vecht voor zijn laatste kansen op lijfsbehoud, terwijl Rohda’76 verder afstand wil nemen van de degradatiestreep. De derby op het B.J. Suringacomplex begint om 14.30 uur.

Foto-onderschrift: Pim de Visser haalt uit voor de 2-0. Foto Don van der Meer


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie