0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 JO12-2 overtuigend kampioen

Rohda’76 JO12-2 overtuigend kampioen

Door Ad van den Herik | 24 mei 2022 | Nieuws

Op een prachtige meimorgen, gedagstempeld de 21ste in het jaar 2022, traden de jongens en meiden van de JO12-2 thuis aan voor een match tegen Olympia. Daags tevoren waren hun ouders onder embargo geïnformeerd dat het team er dusdanig goed voor stond, dat met deze wedstrijd het kampioenschap verzekerd kon worden. Aan belangstelling langs de lijn dus geen gebrek.

Al vroeg in de eerste helft werd het net achter Olympia’s doelman beroerd. Zo, de kop was eraf, de basis gelegd, de toon gezet. Het publiek werd verwend, want het duurde niet lang eer de bal de weg vanaf de (denkbeeldige) middenstip opnieuw datzelfde doel had bereikt. Deze cyclus herhaalde zich nog een aantal malen.

Wapperend doelnet
Wat opviel was het geslepen samenspel over alle linies van de Rohdasten. Vrijwel iedere uitbraak van de in het zwart-rood spelende Gouwenaren werd in de kiem gesmoord door de zeer adequate verdedigers die de spelrichting direct wisten om te draaien. Lange ballen op de vleugelspelers, of dwars door het midden via de middenspelers en de spitsen. Met bijna altijd als resultaat een vrolijk in de lentezon wapperend doelnet. Het was voor Olympia om af en toe gek van te worden.

Euforie
Luid juichend verlieten onze spelers de kleedkamer na de rust. Wat kon er immers nog misgaan? En ook de tweede helft werd gekenmerkt door ideaal voetbalweer en de overhand voor de thuisploeg. Het scoren verliep met een wat grotere interval en Olympia wist hun kant van de einduitslag van de nul naar de één te tillen, maar met een uitslag van 13-1 was er alleen maar plaats voor euforie. Een mooi moment voor trainers Ard en John om de spelers te laten weten dat ze het kampioenschap in de wacht hadden gesleept! Steven, een van de spelers van het eerste elftal hing de kampioenen de bijbehorende medailles om.


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie