Home » Rohda’76 net op tijd bij de les

Rohda’76 net op tijd bij de les

Door Ad van den Herik | 8 mei 2022 | Nieuws

Door de 1-2 overwinning bij Sportief prolongeert Rohda’76 zo goed als zeker het vierdeklasserschap. Bovendien gaan de Bodegravers fier aan de leiding in de strijd om de derde periodetitel (4-12).

Een moeizame overwinning. Zo mag je winst van Rohda’76 bij Sportief wel noemen. Niet dat de ploeg uit Woerdense Verlaat het Rohda’76 zo moeilijk maakte, maar het team van Arjen Linstra worstelde in de eerste helft vooral met zichzelf. De blauwhemden speelden ongeïnspireerd, bakten er in aanvallend opzicht weinig van en grepen verdedigend veel te slap in. Dat Sportief na 20 minuten met 1-0 de leiding nam verbaasde dan ook niemand op sportpark Govert van Tilburg.

Onder druk
In de tweede helft bracht Linstra Daniël van Leeuwen in het veld. Een gouden greep. De 40-jarige aanvaller kan niet alleen een bal goed vasthouden, maar de routinier heeft bovendien een neusje voor doelpunten. En in tegenstelling tot de eerste 45 minuten, zette Rohda’76 de thuisclub nu wel onder druk. De gelijkmaker kon niet uitblijven. Die kwam er ook, maar niet nadat doelman Maico du Chatinier eerst nog met een katachtige reflex de 2-0 had voorkomen.
De bevrijdende 1-1 viel 20 minuten voor tijd. Rick Vogels bedacht zich geen moment toen de bal voor zijn voeten viel. En niet veel later zette Van Leeuwen met een geplaatste kopbal zijn handtekening onder het winnende doelpunt: 1-2.

Twee thuisduels
Door de benauwde overwinning heeft Rohda’76 voldoende afstand genomen van de degradatiestreep. Bovendien gaan de blauwwitten fier aan de leiding in de strijd om de derde periodetitel (4-12).
Nu volgen er twee thuisduels. Dinsdag 10 mei komt NSV’46 (19.15 uur) naar de sportcomplex De Broekvelden, zaterdag 14 mei is VEP te gast (14.30 uur).

Foto-onderschrift: Siedrik Berends op de huid gezeten door twee spelers van Sportief. Foto Piet Spannemaker