0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76: nog één hobbel

Rohda’76: nog één hobbel

Door Ad van den Herik | 29 mei 2022 | Nieuws

Nog één overwinning scheidt Rohda’76 van de derde periodetitel. Thuis tegen Linschoten deed Rohda’76 wat het moest doen: drie punten pakken (4-2). Komende zaterdag 4 juni uit tegen Nicolaas Boys kunnen de Bodegravers door een zege deelname aan de nacompetitie veilig stellen.

Trainer Arjen Linstra zou er na aanstaande zaterdag weleens anders uit kunnen zien. De spelers mogen zijn hoofd kaalscheren als Rohda’76 in Nieuwveen de derde periodetitel opeist. ,,Daar heb ik nu wel een beetje spijt van dat ik dat gezegd heb,’’ zegt Linstra met een gespeeld gevoel voor drama. De Koudekerker zag zijn elftal thuis tegen Linschoten goed uit de startblokken schieten. Binnen een half uur zat zijn team op rozen door doelpunten van Pim de Visser, Daniël van Leeuwen (kopbal) en opnieuw De Visser: 3-0. Die luxe positie verdampte net voor rust in een tijdsbestek van twee minuten. De gasten straften twee momenten van onachtzaamheid af in de Bodegraafse defensie: 3-2.

Pegel
In de tweede 45 minuten verloor Rohda’76 de grip op het middenveld en doken de gasten enkele malen dreigend op voor het doel van de uitstekend keepende Maico du Chatinier. Twintig minuten voor tijd kon de Rohda’76-aanhang opgelucht ademhalen toen Rick Vogels de 4-2 binnen pegelde.
Als Rohda’76 aanstaande zaterdag 4 juni uit tegen Nicolaas Boys de volle buit meeneemt uit Nieuwveen, dan leggen de blauwwitten beslag op de derde periodetitel. En dat betekent in de nacompetitie strijden voor een plek in de derde klas. Bij een gelijk spel of verlies is Rohda’76 afhankelijk van de resultaten op de andere velden.

Foto-onderschrijft: Pim de Visser (11) staat op het punt de 3-0 binnen te schieten. Foto Don van der Meer


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie