0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Jeugdtrainersstaf: mix van routine en talenten

Jeugdtrainersstaf: mix van routine en talenten

Door Ad van den Herik | 24 juni 2022 | Nieuws

De technische commissie bij de jeugd heeft goed werk afgeleverd. De mannen zijn er in geslaagd de trainersstaf voor het seizoen 2022-2023 weer ‘rond te breien’. En het komende voetbaljaar start Rohda’76 zelfs met twee teams meer dan een twaalf maanden geleden. Het trainerskorps bestaat uit een mooie mix van vertrouwde gezichten die al één of zelfs meerdere seizoenen actief zijn op sportpark De Broekvelden en enkele nieuwkomers. We stellen ze voor.

Soccerdream
De samenwerking met Soccerdream bevalt goed en is voor het tweede opeenvolgende jaar met een seizoen verlengd. De voetbalschool van oprichter en eigenaar Vlatko Lazic gaat naast JO8 tot en met JO12, ook de JO14-1 en JO14-2 trainen. Hans Lipsius (MO15 en MO17) en Renaldo van Poelgeest (MO19) behoren al meerdere jaren tot de trainersstaf van de jeugd. Net als Rob Looye en John van der Ree die een leeftijdsgroep opschuiven (naar JO13-1). ‘Oudgedienden’ Jan Zaal en Jaco Bouwman gaan JO17-2 de fijne voetbalkneepjes bijbrengen. Dit elftal krijgt trouwens Jeffrey Kakiay en Jesse Boot op zaterdag als leider/coach.

Nieuwkomers
Naast bekende gezichten ook een aantal nieuwkomers. Zo verwelkomen wij Gerben Schouten en Joan Meijer. Die geven komend seizoen voetballessen aan JO19-1, respectievelijk JO17-1. Beiden maken de overstap van de jeugd van Woubrugge naar Rohda’76. Van de jeugd van Moordrecht komt Eric Buser over. Hij neemt JO15 onder zijn hoede.

‘Eigen kweek’
En natuurlijk kunnen we met trots melden dat enkele eigen jeugdspelers hun opgedane kennis en vaardigheden gaan overbrengen op jongere spelers. Guus Plomp en Pepijn van der Have (spelers van JO19-1) doen dat bij JO13-2. Selectiedoelman Luc Spannemaker gaat de jeugdkeepers scholen.

Handtekening
Tijdens een informele bijeenkomst zetten de aanwezige jeugdtrainers hun handtekening onder de afgesloten voetbalcontracten. De selectie en aanstelling van de trainers gebeurt onder verantwoordelijkheid van de technische commissie bij de jeugd. Die bestaat uit Onno van der Have, Ed Plomp en Ard Hoogendoorn.

Trainers en elftallen
De volledige verdeling per jeugdelftal ziet er als volgt uit: JO19-1 – Gerben Schouten, MO19 – Renaldo van Poelgeest, JO17-1 – Joan Meijer, JO17-2 – Jan Zaal en Jaco Bouman, MO17 – Hans Lipsius, JO15 – Eric Buser, MO15 – Hans Lipsius, JO14-1 en JO14-2 -Soccerdream, JO13-1 – Rob Looye en John van de Ree, JO13-2 –  Guus Plomp en Pepijn van der Have en JO12 tot en met JO8 Soccerdream.

Foto-onderschrift: Een compilatie van de contractondertekening (niet alle trainers konden aanwezig zijn). Foto Danny de Vries.


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie