0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Andere competitieopzet voor de meiden

Andere competitieopzet voor de meiden

Door Ad van den Herik | 28 augustus 2022 | Nieuws

De KNVB heeft met ingang van dit seizoen de competitie voor de meiden aangepast. Daar hebben onze MO15, MO17 en MO20 ook mee te maken. Om zo snel mogelijk teams tegen te komen waar we mooie wedstrijden tegen kunnen spelen, wordt de competitie vaker opnieuw ingedeeld. Zo komen hele grote uitslagen minder voor, blijft het leuk voor iedereen en blijven meiden ook langer voetballen.

Vier fasen
De bekercompetitie is bij de meiden afgeschaft. In verschillende fasen van het seizoen wordt ernaar gestreefd om zo snel mogelijk in een competitie terecht te komen met gelijkwaardige teams.
– Fase 1: Tot de herfstvakantie
– Fase 2: Tussen de herfstvakantie en de winterstop
– Fase 3: Vanaf de winterstop tot de zomer
– Fase 4: Een toernooi ter afsluiting van het seizoen In de eerste twee fasen wordt er steeds een kleine, enkele competitie gespeeld.
Na de eerste fase en na de tweede fase wordt er direct geschoven: de sterkste teams gaan hogerop en de mindere teams krijgen in hun volgende fase ook beter passende tegenstanders. Na de winterstop volgt er een langere, hele competitie, om het jaar af te sluiten met een toernooi. Zie voor meer informatie Het vernieuwde competitieaanbod MO13 t/m MO20 | KNVB.

Negen tegen negen
De MO15 start in de tweede klasse. Dat betekent dat zij in de categorie B vallen. Daar is vanaf dit seizoen sprake van een flexibele wedstrijdvorm. In principe spelen de teams 11 tegen 11, maar is er ook een mogelijkheid voor 9 tegen 9. Er komt geen aparte 9 tegen 9-competitie. De teams die 9 tegen 9 voetballen, doen dit in een competitie waarin ook regulier 11 tegen 11 wordt gespeeld. Het kan dus zijn dat teams die structureel 11 tegen 11 voetballen zich soms moeten aanpassen. Het veld wordt iets korter en iets smaller, maar de spelregels zijn verder hetzelfde. Klik voor meer info hier.

Met meer meiden meer lol!
De teams bij de meiden zouden, vooral bij de MO15 en MO17, nog wel wat meer meiden kunnen gebruiken. Ken je iemand die wel interesse heeft? Laat ze mailen naar info@rohda76.nl of neem ze mee naar een training.


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie