0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 finalist om ReBo-cup

Rohda’76 finalist om ReBo-cup

Door Ad van den Herik | 21 augustus 2022 | Nieuws

In de finale om de ReBo-cup treft Rohda’76 tweedeklasser RVC’33. Die twee ploegen maken zaterdag 27 augustus op het sportcomplex van gastheer Rohda’76 uit wie zich dit jaar voetbalkampioen van Bodegraven-Reeuwijk mag noemen.

Het team van Arjen Linstra bereikte de eindstrijd door af te rekenen met WDS (1-3, doelpunten Casper Bukman, Boban Lazic en Vlatko Lazic) en CVC Reeuwijk: 5-0.
Tegen de zaterdagderdeklasser uit Reeuwijk-Brug namen de Bodegravers in de eerste helft een verdiende 2-0 voorsprong door twee fraaie treffers van Issam el Bouazatti. Ook in de tweede helft bleef Rohda’76 de betere ploeg. Doelpunten van Jeroen Schouten, Mitchell van Waveren (strafschop) en Casper Bukman onderstreepten het overwicht. CVC, met voormalig Rohda’76 spelers Stephan Wahl en Mark Veerman in de basis, miste nog een strafschop. Linstra toont zich tevreden met de ontwikkeling van zijn team: ,,Het elftal staat best al redelijk. Over een paar posities moet ik nog wat puzzelen.’’

RVC’33 – winnaar van de eerste editie van de ReBo-cup – speelde op Kaagjesland gelijk tegen ESTO (3-3), maar was vanaf de penaltystip succesvoller (7-6). In deze poule heeft Bodegraven zich teruggetrokken. Dinsdag 23 augustus maken CVC en WDS in een onderling duel uit wie zich tweede in de poule mag noemen.

Het programma voor de finaledag, gesponsord door het Waarderse allroundbouwbedrijf Goudriaan-Jongerius, ziet er als volgt uit:
10.00 uur        Rohda’76 2 – ESTO 2
12.00 uur        5/6-plaats: WDS of CVC – Gouda (vervanger Bodegraven)
12.00 uur        3/4-plaats: WDS of CVC – ESTO
14.00 uur        finale Rohda’76 – RVC’33

Na afloop kunnen alle spelers aanschuiven voor de barbecue. Verder spelen de lagere elftallen van Rohda’76 een 7-tegen-7 toernooi en staat er voor Vrouwen I van Rohda’76 nog een oefenwedstrijd op het programma.

Het is de bedoeling dat het ReBo-cuptoernooi uitgroeit tot een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de organisatie van de finaledag jaarlijks rouleert onder de deelnemende verenigingen.

Foto: Boban Lazic (l) in actie tegen WDS. De nieuwkomer scoorde de 1-2 tegen WDS. Foto André van Egdom.


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie