0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 koelbloedig vanaf de stip

Rohda’76 koelbloedig vanaf de stip

Door Ad van den Herik | 28 augustus 2022 | Nieuws

Als gastheer voor de finaledag van de ReBo-cup liet Rohda’76 zich van zijn beste kant zien. In de eindstrijd tegen RVC’33 wees het scorebord na 90 minuten 0-0 aan. Dus moest er een strafschoppenserie aan te pas komen om de winnaar van 2022 aan te wijzen. Vanaf de stip toonde het elftal van trainer Arjen Linstra zich net iets koelbloediger: 4-3.

RVC’33 beter
Als poulewinnaar, met zeges op WDS (3-1) en CVC Reeuwijk (5-0), nam Rohda’76 het op het eigen hoofdveld op tegen RVC’33 dat in de voorronde ESTO met strafschoppen had verslagen.
De vele toeschouwers op de tribune en langs de lijn zagen twee elftallen die gepassioneerd streden om de eer van de fusiegemeente. RVC’33 combineerde iets makkelijker en had meer rust aan de bal. De Reeuwijkers kregen ook enkele kansen, maar doelman Luc Spannemaker ontpopte zich als een betrouwbare sluitpost.

Hoogst haalbare
Aan de andere kant kon Rohda’76 aanvallend geen vuist maken en wist nagenoeg geen enkele kans te creëren. Dus koersten de twee elftallen af op een strafschoppenserie. ,,Dat was voor ons het hoogst haalbare resultaat,’’ erkende trainer Arjen Linstra na afloop. ,,Onze organisatie stond goed en we hebben weinig kansen weggegeven,’’ prees Linstra zijn ploeg die het moest stellen zonder Vlatko, Boban en Bojan Lazic. Het trio ontbrak wegens familieomstandigheden.
Mitchell van Waveren, Steven Holthuijsen, Siedrik Berends en Rick Baelde schoten de elfmetertrap onberispelijk binnen. En omdat RVC’33 een penalty overschoot en invaldoelman Jan-Geert van Asselt een inzet keerde, ging Rohda’76 met de bokaal aan de haal. ,,Dit is mooie pr voor de club,’’ glunderde Linstra.

  • Elftalfoto met de cup
  • Steven Holthuijsen (l) in duel met Frank Stolwijk
    (foto’s Piet Spannemaker)

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie