0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Verdriet om overlijden Remco Havenaar

Verdriet om overlijden Remco Havenaar

Door Ad van den Herik | 5 augustus 2022 | Nieuws

Te Jong. Veel te jong is ons gewaardeerd lid Remco Havenaar op 5 augustus 2022 overleden. Hij werd slechts 47 jaar.

Remco voetbalde in de jeugd van Rohda’76. Een getalenteerde speler, want hij kwam ook nog uit voor de Goudse jeugdselectie. Niemand keek er dan ook van op dat hij vanuit de A-junioren de stap naar het eerste elftal maakte in het seizoen 1993-1994. Als jonkie hield hij zich goed staande. Hij verwierf direct een basisplaats, links op het middenveld. En tijdens zijn debuutjaar zorgden Remco en zijn ploeggenoten voor een primeur, want na  het behalen van de titel promoveerde Rohda’76 voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de derde klas.
In de daaropvolgende seizoenen manifesteerde Remco zich steeds meer als een dragende speler van onze hoofdmacht.

Zwammerdam
In 1999 maakte hij de overstap naar Zwammerdam waar hij naast eerste elftalspeler ook nog enige tijd een bestuursfunctie vervulde. Zo’n vijf seizoenen geleden keerde Remco terug op het oude nest en ging met z’n vrienden voetballen in wat nu het vierde elftal is. ,,Mark de Vos, die zowel bij Rohda’76 als Zwammerdam met Remco speelde, weet precies wat hij van zijn ploeggenoot kon verwachten. ,,Hij had een begenadigd linker been met een goede pass en een goede assist. We waren altijd blij als hij bij ons linksback stond.’’ Ook buiten het veld liet ‘Haaf’ (zo werd hij door de meesten genoemd) zich zelden onbetuigd. ,,Hij had overal altijd een sterke mening over.’’

Sterkte
Door zijn slopende ziekte kwam hij afgelopen seizoen niet meer in actie op het veld. Tot 11 juni, tijdens de kampioenswedstrijd van het vierde elftal, thuis tegen Nieuwkoop (7-3). Toen viel Remco – samen met zijn zoon Milan – nog in en deelde na afloop in de feestvreugde.
De laatste weken verslechterde zijn gezondheid en vandaag – 5 augustus –  is hij overleden in het bijzijn van zijn geliefden.
Wij wensen zijn dochter Myrthe, zoon Milan, ouders, overige familieleden en vrienden veel sterkte toe.

Foto-onderschrift: Remco na de kampioenswedstrijd van Rohda’76 4 op 11 juni 2022.


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie