Home » Opmars Rohda’76 gestuit

Opmars Rohda’76 gestuit

Door Ad van den Herik | 5 februari 2023 | Nieuws

Na drie opeenvolgende overwinningen moest Rohda’76 nu haar meerdere erkennen in titelfavoriet SCH’44: 1-2.

,,Laat ik voorop stellen dat de nederlaag terecht was. SCH’44 was comfortabeler aan de bal, maar ik baal er wel van dat wij de twee tegendoelpunten zo makkelijk weggaven. Dat was niet nodig,’’ keek trainer Arjen Linstra terug op de verliespartij.
Die begon zo goed voor Rohda’76. Al na vijf minuten kopte de mee opgestoomde Steven Holthuijsen de 1-0 binnen. Een voorsprong die de thuisclub in het vervolg van de eerste helft tamelijk eenvoudig overeind hield.

Tandje bij
In de tweede helft schakelde SCH’44 een tandje bij en kwam na een uur spelen verdiend langszij: 1-1. En amper tien minuten later moest Rohda’76-doelman Luc Spannemaker weer een schuiver in de verre hoek toestaan: 1-2.
Met enkele wissels probeerde Linstra het tij te keren, maar de beste kansen waren voor de ploeg uit Harmelen. In de slotfase kreeg Boban Lazic zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten.

Compliment
,,Wat ik mooi vind dat is dat een  kampioenskandidaat als SCH’44 zich heeft aangepast aan onze speelstijl. Dat is een compliment voor mijn spelers. Wij moeten zo doorgaan en ons klaarmaken voor de uitwedstrijd tegen Cabauw,’’ blikt Linstra vooruit.

Foto-onderschrift: In de slotfase probeert Rohda’76 tevergeefs nog een punt uit het vuur te slepen. Foto Don van der Meer