0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Jan Blijleven, een markante verschijning is niet meer

Jan Blijleven, een markante verschijning is niet meer

Door Ad van den Herik | 31 maart 2023 | Nieuws

Verdrietig nieuws. Op 29 maart 2023 is Jan Blijleven overleden. Hij werd 79 jaar. Een markante Bodegraver met een groot verenigingshart.

Vanaf de oprichting in 1976 bleken Rohda en Jan een twee-eenheid. De clubtop was niet voor hem weggelegd. Daar lag hij niet wakker van, want Jan voetbalde met veel plezier in de lagere elftallen. Nadat hij zelf niet meer binnen de witte lijnen in actie kwam, bleef hij toch nauw verbonden aan zijn cluppie. Zo maakte hij onder andere deel uit van de bar- en klaverjascommissie.

En Jan kende ons complex door en door. Niet echt verwonderlijk, want hij was lange tijd één van de vaste gezichten van de vrijwilligersploeg die zich bezighield met het dagelijks onderhoud van ons sportpark. ,,Jan deed alles op zijn eigen manier,’’ weet erelid Arie Plomp. ,,Hij deed het tuinonderhoud, hield de kantjes van het veld bij en reed op de maaimachine.’’ Jan wist het nuttige met het aangename te combineren, want na het gehark en geschoffel op vrijdagmiddag vond hij het tijd om in de kantine te klaverjassen met de andere vrijwilligers.

In vroeger tijden moedigde hij het eerste elftal aan. Als gedreven supporter bediende hij zich vaak van vaste krachttermen. ,,Rohda’76 consolideren’’, bij een voorsprong en ,,alle troepen naar voren,’’ als ons vlaggenschip een achterstand moest wegwerken. In die tijd ontfermde hij zich in de kantine over het rad van avontuur. Dan had hij de lachers op zijn hand door de wijze waarop hij de te verloten spullen aanprees.

De laatste jaren ging zijn loopvermogen achteruit, maar Jan maakte handig gebruik van een scootmobiel. Op die manier kon hij zich blijven verplaatsen. Hij maakte ritjes door het dorp en tot voor kort tufte hij zaterdags ook nog regelmatig naar De Broekvelden om de verrichtingen van ons eerste elftal gade te slaan. Met zijn verscheiden is daar een einde aan gekomen.

We wensen zijn dochters Brenda en Elvira, andere familieleden en naasten sterkte toe om met dit verlies om te gaan.

Het bestuur

Foto-onderschrift: Jan als lid van de onderhoudscommissie in 2016


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie