Home » Rohda’76 laat het lelijk afweten

Rohda’76 laat het lelijk afweten

Door Ad van den Herik | 12 maart 2023 | Nieuws

Rohda’76 maakt een moeilijke periode door. Uit de laatste vier wedstrijden behaalde de ploeg slechts één punt. Nu ging het elftal van Arjen Linstra met 1-0 roemloos ten onder tegen Gouda.

Op een hobbelige grasmat mocht Rohda’76 zich weliswaar beroepen op het meeste balbezit, maar de Bodegravers wisten nauwelijks kansen te creëren. Voor de rust waren alleen Issam el Bouazatti en Tygo Zwaan dicht bij een treffer. Op dat moment ging Gouda al aan de leiding. De thuisclub brak na een kwartier de wedstrijd open met een afstandsschot: 1-0.

In de tweede helft moest Rohda’76 wat forceren, maar de echte overtuiging ontbrak. Daarom leidde het offensief nauwelijks tot dreigende situaties voor het Goudse doel. Sterker nog, in de counter – en geholpen door enkele foute terugspeelballen – kreeg de thuisclub riante mogelijkheden om het duel in het slot te gooien. Door onkunde én attent keeperswerk van Luc Spannemaker bleef de schade beperkt tot die ene tegentreffer die Rohda’76 wel drie dure punten kostte.

Komende zaterdag 18 maart speelt Rohda’76 opnieuw uit, nu in Waddinxveen tegen Be Fair.