0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Marieke de Vos en Rob Barendrecht Rohda’76-vrijwilligers van het jaar

Marieke de Vos en Rob Barendrecht Rohda’76-vrijwilligers van het jaar

Door Ad van den Herik | 14 juni 2023 | Nieuws

De familiedag van Rohda’76 vormt niet alleen de jaarlijkse afsluiting van het voetbalseizoen, maar ook het podium om leden in het zonnetje te zetten. De vrijwilligers van het jaar bijvoorbeeld: Marieke de Vos en Rob Barendrecht.

Voor het Rohda’76-bestuur is het bepaald geen sinecure, zo’n verkiezing van vrijwilliger van het jaar. De vereniging telt maar liefst zo’n 150 leden die zich op vrijwillige basis inzetten om alles gladjes te laten verlopen. De een wat meer dan de ander. Lijnen trekken, wedstrijden fluiten, elftallen begeleiden, feesten organiseren, kantine en kleedkamers schoonmaken, onderhoudsklusjes verrichten, bardiensten draaien. Noem maar op.

Clubliefde
We hebben het hier over de mannen en vrouwen van het eerste uur. Maar ook jongens en meisjes. De werkers. Zonder hen draait de club niet. Een soort bezetenheid drijft hen: clubliefde heet dat. Clubliefde. Het absorbeert zo’n beetje elke minuut vrije tijd. Soms valt deze noeste werkers kritiek ten deel. Maar deze onbezoldigde krachten verdienen juist ontzettend veel waardering en respect. Marieke de Vos bijvoorbeeld. Een echte doener bij Rohda’76. Wie bij haar aan de bar een consumptie bestelt, krijgt er ook een vriendelijke lach bij. Gratis en voor niets. Maar ze deed en doet nog meer. Veel meer: leidster van een jeugdteam, inroostering van de barbezetting, lid van de activiteitencommissie, meedenkster over het vrijwilligersbeleid. En waarschijnlijk is haar conduitestaat nog groter en blijven er nog wat verdiensten buiten beeld.

Duizenddingendoekje
Net als Marieke stapt ook Rob Barendrecht een jaar lang door het leven als vrijwilliger van het jaar. Hij heeft zich in de loop der jaren ontpopt als een soort duizenddingendoekje van Rohda’76. Een onvermoeibare zwoeger die zijn bezigheden vooral onder de radar uitvoert, in ieder geval buiten het gezichtsveld van de meeste leden. Oké, als hij een jeugdwedstrijdje fluit kun je niet om hem heen, maar het ledigen van de afvalbakken, het vegen van het terras, bijhouden van het groen en aan- en verkopen ten behoeve van Rohda’76 via Marktplaats verricht hij vooral op de achtergrond. Naast een doener is Rob ook een creatieve meedenker om Rohda’76 steeds een beetje fraaier, beter te maken. Daarom is het mooi dat het bestuur hem nu op het schild hijst. Dat maakt overigens de waardering voor die andere 150 vrijwilligers niet minder, want tenslotte representeren Marieke en Rob het zinvolle werk van én de waardering voor alle Rohda’76-vrijwilligers.

Foto-onderschriften:
1. Marieke de Vos door Danny de Vries op de foto gezet.
2. Rob Barendrecht die als scheidsrechter instructie geeft. Archieffoto

Rob Barendrecht geeft als scheidsrechter instructie

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie