0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Als elke seconde telt

Als elke seconde telt

Door Ad van den Herik | 22 september 2023 | Nieuws

,,Controleer bewustzijn: schud voorzichtig aan de schouders en vraag aan het slachtoffer of het gaat. Bel zelf 112 of laat een ander 112 bellen. Zet je telefoon op de luidspreker en laat een AED halen.’’

De instructeur van het Rode Kruis neemt met zes vertegenwoordigers van Rohda’76 de eerste stappen door van het reanimeren van een bewusteloos slachtoffer. Yvonne Koelewijn, Marieke de Vos, Piet Spannemaker, Rolf Kerkman, Ed Plomp en Ad van den Herik volgden twee jaar geleden de cursus reanimeren en het gebruik van een AED. Zo’n apparaat komt eraan te pas als een slachtoffer geen ademhaling en hartslag meer heeft.

AED bij Rohda’76
Iedere twee jaar moeten cursisten weer een proeve van bekwaamheid afleggen. En dat deden onze vrijwilligers dus. Enthousiast stortten zij zich op een oefenpop om de luchtweg vrij te maken, borstcompressies te geven, mond-op-mondbeademing te oefenen en het toedienen van stroomstoten via een AED.

Op ons complex hangt naast de scheidsrechterskleedkamer een AED, ook wel defibrillator genoemd. Die kunnen onze zes cursisten dus in geval van nood bedienen. Een geruststellende gedachte, maar uiteraard hopen we dat ze hun opgedane kennis nooit hoeven toe te passen.


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie