0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Beloftevolle start Rohda’76

Beloftevolle start Rohda’76

Door Ad van den Herik | 24 september 2023 | Nieuws

Bij de competitie-ouverture kwam Rohda’76 uit tegen Siveo’60 goed uit de startblokken. In Zegveld zegevierden de Bodegravers met 1-2 .

,,We hebben verdiend gewonnen,’’ meende trainer Arjen Linstra na afloop. ,,In de tweede helft speelde Siveo’60 weliswaar meer op onze helft, maar we gaven geen kansen weg.’’ De enige mogelijkheid die de thuisclub in de slotfase creëerde, werd nota bene ingeleid door Rohda’76 zelf met een te korte terugspeelbal. Tot opluchting van iedereen uit het Rohda’76-kamp redde keeper Brian Groeneveld bekwaam.

Controleren
Door het ontbreken van enkele basisspelers moest trainer Arjen Linstra flink sleutelen aan zijn beginopstelling. En hoewel Rohda’76 in de laatste twee uitwedstrijden bij Siveo’60 de volle winst wist weg te kapen, krijgen de blauwhemden de punten hier nooit cadeau. Ook nu niet.

Gelukkig stond linksachter Lars van der Lugt net voor rust na een scrimmage voor het Siveo’60-doel op de goede plek om zijn ploeg aan een voorsprong te helpen: 0-1. Ook na de rust bleef Rohda’76 de wedstrijd controleren, zonder zelf tot veel uitgespeelde kansen te komen. Tot tien minuten voor tijd. Boban Lazic dolde een paar tegenstanders om vervolgens achteloos de 0-2 op het scorebord te schilderen.

Slotoffensief
Voor de thuisclub reden om er nog een alles-of-niets offensief uit te persen. Met succes, want vlak voor tijd zocht en vond Siveo’60 aansluiting: 1-2. ,,Toen was het nog wel even billenknijpen,’’ duidde Linstra de spannende slotfase.
Komende zaterdag 30 september krijgt Rohda76 bezoek van Dilettant dat de eerste wedstrijd met 2-3 verloor van Cabauw. De wedstrijd tegen de ploeg uit Krimpen aan de Lek begint om 14.30 uur.

Foto-onderschrift: Lars van der Lugt, maker van de 0-1, haalt uit op het doel van Siveo’60. Foto Don van der Meer


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie