Home » Rohda’76 verspeelt royale voorsprong

Rohda’76 verspeelt royale voorsprong

Door Ad van den Herik | 3 september 2023 | Nieuws

In de eerste poulewedstrijd voor de districtsbeker verslikte Rohda’76 zich danig in LSVV’70: 6-6.

Kat in het bakkie, zou je zeggen. Met nog zes minuten op de klok en een 6-3 voorsprong moet je de overwinning over de streep kunnen trekken. Zeker tegen een ploeg die ook nog eens een klasse lager speelt. Toch?
Maar bij Rohda’76-LSVV’70 bleek de praktijk weerbarstig. In de slotfase liet het team van Arjen Linstra zich nog drie keer in de luren leggen: 6-6. ,,Het is een pupillenuitslag en wij hebben ook als pupillen verdedigd,’’ foeterde Linstra na afloop. Als verzachtende omstandigheid kon de oefenmeester aanvoeren dat zijn team het laatste kwartier met tien man speelde, omdat Rick Baelde geblesseerd afhaakte en Rohda’76 al z’n wissels al had gebruikt.

Voortvarend
De thuisclub begon nog zo voortvarend. In een goed kwartier hadden Moussa Kallisse en de gebroeders Massimo en Mimmo de Michele de score naar 3-0 getild. Daarna verslapte de thuisploeg en konden de Leidse studenten met twee doelpunten wat terugdoen: 3-2. Met de 4-2 van Mitchell van Waveren gingen de ploegen de rust in.
Na de 5-2 en 6-3 (een spectaculaire omhaal) van Aziz el Bouazatti hield Rohda’76 in de slotfase open huis en verspeelde een zeker lijkende overwinning: 6-6. En dat betekent huiswerk voor Linstra.

Komende zaterdag treft Rohda’76 weer een Leidse opponent. Dan gaan de blauwhemden op bezoek bij Roodenburg dat zijn eerste poulewedstrijd met 2-1 verloor van Voorschoten.