Home » Doelpuntenfestijn levert Rohda’76 één punt op

Doelpuntenfestijn levert Rohda’76 één punt op

Door Ad van den Herik | 29 oktober 2023 | Nieuws

Na twee opeenvolgende nederlagen was er Rohda’76 veel aan gelegen nu weer aan de positieve kant van de score te blijven. Daar waren de Bodegravers dichtbij, maar in de slotfase zagen zij de volle winst verdampen tot één punt: 4-4.

Al na vijf minuten keek Rohda’76 tegen 0-1 achterstand aan toen doelman Luc Spannemaker niet adequate handelde op een terugspeelbal. Vrij snel daarna bracht Moussa Kalisse zijn ploeg weer op gelijke hoogte. 1-1. En halverwege de eerste helft had Lars van der Lugt de bal voor het intikken nadat de Perkouw-goalie een vrije trap van de teruggekeerde Mitchell van Waveren niet wist te keren: 2-1. Daarmee was het eerste wedstrijddeel nog niet gespeeld. Eerst gaf de Rohda’76-defensie opnieuw een tegentreffer te makkelijk weg: 2-2. Toch zocht het team van trainer Arjen Linstra met een voorsprong de thee op door een fraaie kopbal van Van Waveren: 3-2 .

Paal
Na een uur spelen leek Vincent Vermeer zelfs op weg naar 4-2, maar in kansrijke positie kwam de blonde zwoeger niet verder dan een schot op de paal. In de daaropvolgende tegenaanval liet Perkouw zien hoe je kansen verzilvert: 3-3.
Toch leek de volle winst in Bodegraven te blijven toen Kalisse tien minuten voor tijd – na een fraaie aanval – de 4-3 binnentikte. Maar in de slotfase ging het alsnog mis. Rohda’76 kreeg de bal na een corner niet weggewerkt waarna de gasten toch nog een punt wegkaapten: 4-4.
Komende zaterdag 4 november gaat Rohda’76 op bezoek bij VEP. De Woerdenaren hebben één punt meer en staan op de vijfde plaats.

Foto-onderschrift: Mitchell van Waveren zet Rohda’76 met het hoofd op een 3-2 voorsprong. Foto Don van der Meer