Home » Onnodig verlies voor Rohda’76

Onnodig verlies voor Rohda’76

Door Ad van den Herik | 28 januari 2024 | Nieuws

In de eerste wedstrijd na de winterstop ging Rohda’76 onnodig onderuit bij Woerden, een ploeg die in de gevarenzone staat: 3-1.

,,Hier baal ik enorm van. We speelden een hele goede eerste helft maar hebben onszelf niet voldoende beloond,’’ verzuchtte trainer Arjen Linstra. De vertrekkend oefenmeester zag dat zijn ploeg in de eerste helft het betere van het spel had. Topscoorder Moussa Kalisse wist een 1-0 achterstand ongedaan te maken. Kalisse en Mitchell van Waveren kregen zelfs uitgelezen mogelijkheden om Rohda’76 zelfs op 1-2 te zetten, maar die verdiende voorsprong bleef uit.

Ruimte
Na een uur kantelde het wedstrijdbeeld en kreeg Woerden meer grip op het middenveld. ,,Als je niet kunt winnen, moet je er in ieder geval voor zorgen dat je niet verliest,” schatte Linstra het naderend onheil in. Naar zijn smaak nam Rohda’76 te veel risico’s om de 1-2 te forceren. Die opportune speelwijze brak de blauwwitten uiteindelijk op. Vlak voor tijd maakte Woerden handig gebruik van de geboden ruimte en prikte de 2-1 op het scorebord. Even later was het pleit beslecht en liep de thuisclub zelfs uit naar 3-1, tevens de eindstand.

Verstandig
Komende zaterdag 3 februari ontvangt Rohda’76 thuis het Zegveldse Siveo’60, een ploeg in vorm. Om niet in degradatieproblemen te geraken, doet Rohda’76 er verstandig aan de punten op De Broekvelden te houden. De aftrap is 14.30 uur.

Foto-onderschrift: Topscoorder Moussa Kalisse prikt de 1-1 binnen. Foto Don van der Meer