Home » Rohda’76 imponeert en velt koploper ONA

Rohda’76 imponeert en velt koploper ONA

Door Ad van den Herik | 11 februari 2024 | Nieuws

Zo net voor de voorjaarsvakantie leverde Rohda’76 een puike prestatie. Het team van Arjen Linstra legde koploper ONA op de pijnbank: 3-0.

De wedstrijd tegen de lijstaanvoerder kende eigenlijk twee cruciale momenten. Net voor rust mochten de Gouwenaren een strafschop nemen. Die schoten de Gouwenaren onberispelijk binnen. Echter, de scheidsrechter constateerde dat spelers van ONA te vroeg inliepen. Overnemen, oordeelde de arbiter. En laat Rohda’76-doelman Brian Groeneveld die tweede inzet nu wel keren. Zo ongeveer in de daaropvolgende aanval van Rohda’76 schoot Vlatko Lazic de 2-0 tegen de touwen.
Halverwege de eerste helft had de thuisclub al een 1-0 voorsprong genomen door een rake kopbal van Wessel Sterk uit een afgemeten voorzet van Boban Lazic. De vervanger van de geblesseerde topscoorder Moussa Kalisse, had al eerder gescoord, maar zag die treffer afgekeurd op advies van de assistent-scheidsrechter van ONA. ,,Dit is echt een teamprestatie, niemand uitgezonderd. We hebben kei- en keihard gewerkt. Ik hoop dat iedereen zich realiseert dat als we dit met elkaar kunnen blijven opbrengen, we nog mooie momenten met elkaar gaan beleven,” straalt trainer Arjen Linstra van trots.

Geroutineerd
Een kwartier na de rust sloeg Vlatko Lazic opnieuw toe (3-0) en speelden de blauwwitten de wedstrijd geroutineerd uit. Met een beetje meer scherpte had de zege zelfs nog groter kunnen uitvallen.

Komende zaterdag 17 februari komt Rohda’76 niet in actie voor de competitie. Een week daarna – 24 februari – staat de uitbeurt tegen Delittant op het programma.

Foto-onderschrift: Uit een voorzet van Boban Lazic kopt Wessel Sterk de 1-0 binnen. Foto Don van der Meer