0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven
Home » Rohda’76 ontpopt zich als reuzendoder

Rohda’76 ontpopt zich als reuzendoder

Door Ad van den Herik | 10 maart 2024 | Nieuws

Een paar weken geleden onttroonde Rohda’76 koploper ONA en nu duwde het team van Arjen Linstra de huidige lijstaanvoerder Groeneweg van de troon: 2-1. Beide treffers kwamen van de voet van topscoorder Moussa Kalisse.

Een apart fenomeen, die Moussa Kalisse. Een liefhebber pur sang. Ondanks zijn 40 jaar bewijst de Bodegraver nog wekelijks zijn klasse en waarde voor Rohda’76. Tegen koploper Groeneweg prikte de oud-prof van Excelsior en FC Dordrecht zijn zeventiende en achttiende competitietreffer tegen het garen. De openingsgoal maakte hij halverwege de eerste helft en na ruim een uur spelen zette hij zijn ploeg op rozen: 2-0. Ver in blessuretijd mochten de gasten uit Zevenhuizen – getraind en gecoacht door Bodegraver Pieter van Zoest – vanaf de penaltystip nog iets terug doen na een overtreding van Rick Baelde binnen de zestien: 2-1.

Rentree Stephan Wahl
Omdat Rohda’76 in de uitwedstrijd nog met 5-0 onderuit was gegaan, had trainer Arjen Linstra meer defensieve zekerheden ingebouwd. Een gepuzzel, want routinier Kenny van der Weg was met vakantie. Die vacante plaats nam Stephan Wahl in. De oud-selectiespeler van Rohda’76 en CVC Reeuwijk speelt tegenwoordig in het vierde elftal van Rohda’76, maar de linkspoot toonde aan dat hij het niveau van de vierde klasse nog makkelijk aankan. ,,Ons plan is redelijk goed uitgepakt. We hebben nauwelijks kansen weggegeven en hebben verdiend gewonnen. Om ons veilig te spelen hebben we nog tien punten nodig,” keek Linstra vooruit op het competitieslot.

Derde periode
Komende zaterdag 16 maart gaat Rohda’76 op bezoek bij Perkouw, een getergde tegenstander. De ploeg uit Berkenwoude had namelijk afgelopen zaterdag aan een punt genoeg om de tweede periodetitel in de wacht te slepen, maar verloor van Dilettant en zag Bergambacht met het toetje aan de haal gaan. De eerste wedstrijd om de derde en tevens laatste periode begint om 14.30 uur.

Foto-onderschriften:
1. Moussa Kalisse tikt van dichtbij de 1-0 binnen.
2. Vreugde in het kamp van Rohda’76 na de 2-0 van Moussa Kalisse
Foto’s Don van der Meer


Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

    Word nu lid van Rohda

    en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

    Meer informatie