Home » Rohda 2 leert tellen

Rohda 2 leert tellen

Door Johan Verdoold | 16 oktober 2016 | Wedstrijdverslagen

Zaterdag 15 oktober. Een zaterdagochtend die al een paar weken met rood omcirkelt stond bij de mannen van Rohda 2. Ook al is de competitie nog maar kort onderweg, een blik op de stand toonde al snel aan dat dit een belangrijke wedstrijd zou worden. Belangrijk in het kader van meedoen om de bovenste plek, daar waar Rohda 2, ik herhaal het nog maar een keer, wil staan en uiteindelijk wil eindigen. O ja en om een goed beeld te krijgen van de tegenstander, zij kwamen uit Waddinxveen en voetballen onder de naam ASW.

De omstandigheden vooraf aan de wedstrijd zagen er goed uit. Want er gaat niets boven een lekkere regenbui voorafgaand aan de wedstrijd, die zorgt voor een nat en snel veld. En er gaat niets boven het spelen van een wedstrijd met droog weer en een redelijke temperatuur. U leest het al, er waren spelers die van dit weer de kriebels in de buik kregen.

Aangekomen op de club hing er een serene rust. De jeugdspelertjes bleken geen zin, vrij of op vakantie te zijn. Toen de jongens van het 2e uit het kantineraam naar buiten keken, bleek veld 1 er verlaten en speelbaar (het gras  was groen, lijnen getrokken en de cornervlaggen stonden klaar) uit te zien. De mannen van Rohda 2 knepen elkaar in de wangen: ZOU HET DAN TOCH… maar het snelle antwoord luidde al snel. NEEEEE. Het veld schijnt geen goed voetbal aan te kunnen…. Of was het echte antwoord dat het gras nog niet volgroeid is en er geen 2 senioren elftallen te gelijk op kunnen. Iets wat bij een andere club waar het veld gelijktijdig vernieuwd is wel kan.

De wedstrijd werd gestart in de volgende samenstelling:

Kok; Hans, Holthuijsen, Beerens, Lok; Laurens, Verdoold, Bos; van de Swaluw, Kleuver en Weerheim

Wissels: Den Boon, Bouwman, van Dam

Toen de mannen van ASW het veld op kwamen lopen, sloeg de schrik een klein beetje in de schoenen van de mannen van Rohda 2. Tegenover ons stonden grote jongens met brede schouders. En daar moesten wij grotendeels iele, kleine mannetjes tegen op gaan boxen. Maar Rohda 2 liet zien dat ze ook daar tegen kunnen voetballen.

De mannen van Rohda 2 hadden er zin in. En dat was vanaf de aftrap zichtbaar. De energie spatte er van af. Er werd vanaf minuut 1 flink druk gezet op de tegenstander en telkens werd de vrije man gevonden. Wel werd duidelijk dat we op moesten passen voor de snelle uitbraak van de mannen van ASW. De sporadische uitbraken in de eerste helft lieten zien dat er veel snelheid in de lange beentjes zaten, maar het woord sporadisch zegt het al: De mannen van ASW hadden zelfs geen tijd om te counteren. Zo kort zaten de mannen van Rohda 2 op hun tegenstander.

Dit resulteerde al in de eerste helft tot een legio kansen, maar wie die kans ook kreeg, hoe groot de kans ook was, Rohda 2 verprutste ze stuk voor stuk. Dit tot grote ergernis van trainer Piket, want bij iedere gemiste kans noteerde hij een streepje in zijn schrift en als dit zo doorging zou dat schrift veel te snel vol raken.

Het onderlinge geklaag bij de mannen van ASW werd steeds groter. Ze konden maar geen vat krijgen op de iele, snelle mannetjes van Rohda 2. Het leek soms wel of ze met een man meer stonden. De oplossing wisten de mannen van ASW de 1e helft niet te vinden. De mannen  van Rohda 2 wisten het doel, de eerste helft, ook niet te vinden.

Het begin van de 2e helft kende een gelijkwaardigere start. De mannen van ASW gingen wat feller spelen, zonder onvriendelijk te worden en hadden wat omzettingen gedaan. Maar dit was niet de oplossing, naar verloop van tijd nam Rohda 2 het heft weer in handen en ging het weer verder met het creëren van kansen, kansen en nog meer kansen. Maar wie er ook op doel schoot, in welke positie en met hoeveel tijd en vrijheid ook, de bal wilde er niet in. Zienderogen zag je de keeper van ASW groeien.

Rohda 2 begon het laatste kwartier nog met een slotoffensief, maar ook dit resulteerde niet in de verdiende overwinning. De deksel kregen ze nog wel bijna op de neus, maar ook ASW wist de counter niet te benutten. Leeg gespeeld en teleurgesteld verlieten de mannen van Rohda 2 het veld.

Een 0-0 uitslag, een uitslag waarvan men bij het lezen van de getallen zegt, dat zal een lekkere saaie wedstrijd geweest zijn. Maar dat was wel anders geweest.

Rohda 2 verprutste kans op kans, speelde energierijk, hield de defensie gesloten en solliciteerde met goed veldspel naar veld 1. Want goed spel hoort toch thuis op het hoofdveld?

O ja na de wedstrijd bleek dat de trainer van Rohda 2 een grote fout gemaakt had. Wilde hij wel winnen? Het bleek dat hij een speler die gelooft in statistieken had moeten opstellen. Want met deze speler in het basiselftal was er nog geen puntverlies geleden. Trainer Piket zou nog vaak wakker schrikken, de nacht die volgde na de wedstrijd.