0172 - 614959 Broekveldselaan 2, Bodegraven

Corona updates

BODEGRAVEN, 16 december 2021

Beste spelers, ouders/verzorgers, trainers, leiders, vrijwilligers en sponsoren,

Het demissionaire kabinet heeft dinsdag 14 december de coronamaatregelen verlengd tot en met vrijdag 14 januari 2022. Hieronder lees je wat dat voor jou betekent.

Trainingsmogelijkheden blijven beperkt
Ons sportcomplex moest al dagelijks van 17.00-05.00 uur gesloten blijven. Dat blijft zo tot en met vrijdag 14 januari 2022. Sommige elftallen zien kans om overdag te trainen. Prima hoor. En zaterdags zijn er – buiten de wedstrijden om – ook mogelijkheden. Stem dat altijd af met Wijno Verweij. Hij gaat over de verdeling van de velden. De laatste gebruikers (na trainingen en wedstrijden) zorgen ervoor dat de doelen weer aan de ketting en op slot gaan. Ons complex gesloten op zaterdag 25 december (1e kerstdag) en zaterdag 1 januari (nieuwjaarsdag).

Na 18 december is het winterstop tot 15 januari
Komende zaterdag 18 december 2021 staan er nog enkele competitiewedstrijden op het programma. Daarna is het winterstop tot zaterdag 15 januari 2022. Die valt dus samen met de avondlockdown. Zaterdag 18 december is de kantine voor de laatste keer open in 2021 (met de gebruikelijke controles van het coronatoegangsbewijs – CTB).

Nieuwjaarsactiviteiten op zaterdag 8 januari 2022
Door de coronamaatregelen kunnen we geen uitgebreide nieuwjaarsbijeenkomst houden in onze kantine. In overleg met de gemeente bekijken we wat er wel kan en verantwoord is. Ons staan nu de volgende activiteiten voor ogen:

 • 09.30-10.30:         voetbalclinic voor JO-7 tot – JO/MO-15 door selectiespelers en trainers;
 • 11.00-12.45:         wedstrijd tussen twee elftallen van oud-eerste elftalspelers;
 • 13.00-14.30:         training selectie;
 • 13.00-15.00:         koek en zopie op het terras rond de kantine en kleedkamers voor spelers.
  Houd de website, social media en appgroepen in de gaten over wat er uiteindelijk staat te gebeuren.

Succesvolle acties
Dankzij de medewerking van velen hebben we drie succesvolle acties achter de rug:

 • € 1.321 Voetbalpassie van Albert Heijn;
 • € 1.109 Rabobank ClubSupport en
 • € 1.438 Grote Clubactie.

Iedereen bedankt die hieraan heeft bijgedragen.

Algemene ledenvergadering op maandag 31 januari 2022
De uitgestelde algemene ledenvergadering staat nu gepland voor maandag 31 januari 2022. Weten wat er zoal op de agenda staat? Klik dan hier of kijk op www.rohda76.nl.  

Tot slot

Als bestuur wensen wij iedereen fijne feestdagen toe en hopen dat we elkaar in het nieuwe jaar weer in goede gezondheid mogen ontmoeten.

Namens het bestuur, voorzitter Arjan Griffioen


BODEGRAVEN, 2 december 2021

Beste spelers, ouders/verzorgers, trainers, leiders, vrijwilligers en sponsoren,

Het debat in de Tweede Kamer heeft niet geleid tot een aanpassing van de jongste coronamaatregelen. De KNVB en andere sportbonden hadden gepleit voor een verruiming van de openstelling van sportcomplexen. Dat gaat niet gebeuren. Die blijven in ieder geval tot 19 december dicht van 17.00-05.00 uur. Wel heeft de KNVB een besluit genomen over het vervolg van de competitie. Dat lees je hieronder.

Het 1e en 2e elftal hebben winterstop
De KNVB heeft het wedstrijdprogramma voor het 1e en 2e elftal op zaterdag 11 en 18 december geschrapt. Door het programma voor zaterdag 4 december had de KNVB al eerder een streep gehaald. Dat betekent dat deze elftallen aan de winterstop beginnen. Die duurt tot zaterdag 15 januari 2022. Uiteraard staat het deze elftallen vrij om oefenwedstrijden te spelen.

Alle overige elftallen spelen wél competitiewedstrijden
Alle overige elftallen – dus van JO7 tot en met MO19 bij de jeugd en het 3e (en O23 jaar) tot en met het 9e elftal bij de senioren – komen uit in de B-categorie. De geplande competitiewedstrijden voor zaterdag 4, 11 en 18 december gaan wel door.

Schuiven met aanvangstijden
Wellicht dat er nog geschoven moet worden in het (late) aanvangstijdstip van sommige wedstrijden, omdat iedereen voor 17.00 uur de poort uit moet zijn.

Kantine sluit om 17.00 uur
De kantine is zaterdag 4, 11 en 18 december tot 17.00 uur open. De coronacheck voor 18-plussers blijft gehandhaafd.

Geen trainingen tussen 17.00-05.00 uur
Ons sportcomplex blijft dus dagelijks van 17.00-05.00 uur gesloten. Dat betekent dat gedurende deze weken alle trainingen komen te vervallen. Inmiddels trainen er al enkele elftallen in de middaguren. Wil je ook trainen? Stem dat dan af met Wijno Verweij. Hij regelt de veldenverdeling.

Doelen aan de ketting
Zowel na de laatste wedstrijd op zaterdag als na de laatste training op doordeweekse avonden zorgen trainers/spelers ervoor dat de doelen weer aan de ketting liggen en op slot gaan.

Tot slot
Hoewel er op de besluiten van de KNVB wel een en ander valt af te dingen, zijn we blij dat nog veel elftallen hun competitiewedstrijden dit kalenderjaar kunnen afwerken.

Namens het bestuur
Arjan Griffioen, voorzitter


Activiteiten

meer activiteiten

Facebook

Iets te melden

Heeft u nieuws, een wedstrijdverslag, foto's of een ander item wat u graag op de website ziet staan. Mail dan naar

Twitter

Archieven

Adverteren op de best bezochte clubsite van de regio?

Laat je gegevens achter om alle informatie over adverteren te ontvangen

  Word nu lid van Rohda

  en geniet iedere week van het leukste spelletje bij de leukste club!

  Meer informatie