Home » Almer City FC – Rohda’76 D selectie
Almere city

Almer City FC – Rohda’76 D selectie

Door Beheerder | 20 oktober 2012 | Nieuws

Woensdagmiddag 14.30 uur stonden 20 D-selectie spelers van Rohda’76 klaar voor vertrek met een bus van Taxi Hoogenboom. De bus werd tot de laatste stoel gevuld met begeleiding en supporters. De reis ging richting Almere naar het Mitsubitsi-Forklift stadion, waar tegen de selectie van Almere City FC gespeeld zou worden. Aangekomen in Almere werd de bus geparkeerd op de daarvoor bestemde VIP plek voor de bezoekende ploeg. In de aan ons toegekende kleedkamer vlakbij de ingang van het stadion werd een serieuze voorbespreking gehouden. De 1ste 5 minuten liet Almere City FC zien waarom zij nog ongeslagen aan kop staan in de competitie poule. De jongens van Rohda’76 waren toch wel onder de indruk van de jongens uit de grote stad. Na 5 minuten was het nieuwtje van de entourage eraf. Dit resulteerde in 4 zeer mooie kansen voor onze aanvallers Jasper Tygo en Allard. Uiteindelijk was het Allard, die in de 15e minuut de 0-1 voor Rohda’76 aantekende. De tribune gevuld met circa 50 meegereisde ouders grootouders en supporters stond te trillen op haar grondvesten.

Vaak wordt er op de Nederlandse televisie gesproken over het Barcelona voetbal als grote voorbeeld van menig vaderlands voetbal team.

Vanaf deze wedstrijd wordt er gesproken over het Rohda’76 D1 voetbalspel. Direct druk zetten door de aanvallers op de verdediging van de tegenstander. Het vechten van Daniël en Thom om elke meter. Niet altijd even snel als de watervlugge tegenstander maar wel slim positie kiezen en elk duel willen winnen. Thom hield zelf met gevaar voor eigen leven een balletje van de lijn. Wessel terug op de mid mid en speelde alsof hij geboren is met voetbal schoenen aan. Melvin wist samen met Siedrik goed de combinatie te vinden en de bal bij de aanvallers te passen. Het verdedigende midden met Jeroen en Marko, die de hele wedstrijd speelden, maakten over 70 minuten geen enkele fout. Joppe mocht vlak voor het rustsignaal voor Siedrik invallen en Ruben voor Tygo. Beide boys uit de D2 speelden alsof ze elke week gewoon in de D1 spelen. Tim is elke week weer een verhaal apart. Na enkele weken rust speelde hij 1 van zijn beste wedstrijden ooit met wederom weer een cruciale redding 10 minuten voor rust.

Een zeer goede 1ste helft met uiteindelijk de ruststand van 0-1 voor een sterker Rohda’76. De 2de helft waren er enkele wissels doorgevoerd aan beide kanten. Almere had nog wat handige dribbelaars achter de hand gehouden. Wij hadden Victor, Jan-Paul, Lars, Stein en Vincent ingebracht. Een van die handige watervlugge mannetje beproefde eerst de paal en daarna de lat van het doel van Kayleigh. De 3de poging was er een teveel, de 1-1 stond op het bord.

De wedstrijd ging op en neer, maar Almere was iets dreigender voor de goal dan Rohda’76. Jan-Paul en Stein probeerde op links- en rechtsvoor van hun directe tegenstander weg te komen. Een keer resulteerde, dit in een klein kansje voor Stein. Het kon niet uitblijven, na een kwartier spelen werd een overtreding in het strafschopgebied op de spits van Almere bestraft met een strafschop. Luc, net als nieuwe keeper in het veld, mocht het klusje klaren. Helaas voor hem schoot de spits de bal in de andere hoek, 2-1 voor Almere City FC. Tot het einde was Rohda’76 goed opgewassen tegen het spel van Almere City. Lars beginnend op de links back positie mocht later in de 2de helft in de spits gaan spelen. Vincent had maar 1 missie, vandaag komt er niemand langs, hetgeen ook niet gebeurde. Het tempo werd goed bijgehouden en de meeste duels werden gewonnen. Dit resulteerde met nog 5 minuten te spelen in een mooie steek pass van Victor op Ruben. Ruben maakte een passeer beweging in het strafschopgebied en was alleen te stoppen met een overtreding, strafschop. En nu gebeurde er iets wat symbolisch was voor de hele wedstrijd. Met nog enkele minuten te spelen nam Wessel uit zichzelf resoluut de bal en legde hem op de stip, geen enkele twijfel. Hij straalde maar 1 ding uit, die bal gaat erin hoe dan ook. Droog schoot hij de bal in de vrije hoek, 2-2, wederom een explosie op de tribune, zelfs de moeders schreeuwden het uit. Na enkele minuten was een zeer sportieve en leuke wedstrijd teneinde. Dit resulteerde in het elkaar de handen schudden van de spelers van Almere City FC en Rohda’76 en de gezamenlijke foto als herinnering aan een dag uit het leven van een prof.

De terugreis in de bus was een groot feest met hossende en zingende spelers en supporters op de opzwepende rap muziek. Deze zeer geslaagde dag werd afgesloten met een etentje bij MacDonalds.